Cellulitmasszázs - KÉZI MASSZÁZSTECHNIKÁVAL

A cellulit masszázs természetes, hatékony és kényelmes módon segít eltüntetni a narancsbőrt, amely nem más, mint a test bizonyos részein – elsősorban has, comb, kar, fenék – kialakult zsírfelesleg, amelytől a szervezet nem tud megszabadulni. A cellulit hátterében leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatják öröklött tényezők, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz, fogamzásgátló szedése is.
A cellulit masszázs során speciális és erőteljesebb masszázstechnikát alkalmazok, mivel a masszázs célja a zsírsejtek összetörése. Ennek következtében a cellulit masszázs után a bőrfelület belilulhat, ami természetes jelenség, mint pl. az izomláz.

A cellulit masszázs meglazítja a zsírszöveteket, megkönnyítve a szervezet számára a lebontásukat. Hatására a hajszálerek (kapillárisok) aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a bőr hőmérséklete, olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyeknek értágító hatásuk van, ezáltal élénkül a vérkeringés. Ez a szövetek jobb táplálásához vezet, felgyorsul a sejtek anyagcseréje is.

A test és a kötőszövet feltérképezése elengedhetetlen a cellulit masszázs megkezdésekor. Egyrészt tapintással és szemrevételezéssel megvizsgálom a kötőszövet adottságait, illetve megállapítom van-e kizáró oka a cellulit masszázs végzésének. Kikérdezem a cellulit masszázsra érkező vendéget táplálkozási szokásairól, elegendő folyadékbeviteléről. Mérőszalaggal lemérjük a test körméreteit, hogy a változás követhető legyen.

A kezelés karcsúsít, átformálja a testkontúrt. A bőrt feszesebbé, selymesebbé teszi, jelentősen csökkennek a bőr egyenetlenségei, gödröcskéi.

Célszerű kúraszerűen alkalmazni, minimum 10-20 alkalommal(probléma nagyságától függően), emellett szükséges a sok folyadék fogyasztása, hogy a méreganyagok kiürülhessenek, valamint a testmozgás(naponta 30 perc), ami már egy aktívabb napi séta formájában is jelentősen megnöveli a kívánt eredmény elérését.

Az erősebb kötőszövettel rendelkező páciensek általában nem panaszkodnak a cellulit masszázs erősségét illetően. A vékonyabb kötőszövettel rendelkező páciensek az első pár cellulit masszázst intenzívebben érzik, majd általánosan mindenkire igaz, hogy hozzászokik a bőr, az izomzat a terheléshez.

Kiknek nem ajánlott a cellulit masszázs?

várandós anyáknak, szoptató kismamáknak, érszűkület esetén, vérzékenység esetén, daganatos betegségben szenvedőknek, súlyos mértékű visszér esetén

A klasszikus nyirokmasszázs technika alkalmazható visszeres lábakon.

Vendég u. 84-86.

DEBRECEN

Hegyközi Emese

DR. VODDER-FÉLE NYIROKMASSZÁZS

Két életed van. Az egyik a masszázsom előtti, a másik a masszázsom utáni. Fedezd fel, melyik a jobb számodra!