Testkezelések 

Cellulitmasszázs - KÉZI MASSZÁZSTECHNIKÁVAL

A cellulit masszázs természetes, hatékony és kényelmes módon segít eltüntetni a narancsbőrt, amely nem más, mint a test bizonyos részein – elsősorban has, comb, kar, fenék – kialakult zsírfelesleg, amelytől a szervezet nem tud megszabadulni. A cellulit hátterében leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatják öröklött tényezők, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz, fogamzásgátló szedése is.
A cellulit masszázs során speciális és erőteljesebb masszázstechnikát alkalmazok, mivel a masszázs célja a zsírsejtek összetörése. Ennek következtében a cellulit masszázs után a bőrfelület belilulhat, ami természetes jelenség, mint pl. az izomláz.

A cellulit masszázs meglazítja a zsírszöveteket, megkönnyítve a szervezet számára a lebontásukat. Hatására a hajszálerek (kapillárisok) aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a bőr hőmérséklete, olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyeknek értágító hatásuk van, ezáltal élénkül a vérkeringés. Ez a szövetek jobb táplálásához vezet, felgyorsul a sejtek anyagcseréje is.

A test és a kötőszövet feltérképezése elengedhetetlen a cellulit masszázs megkezdésekor. Egyrészt tapintással és szemrevételezéssel megvizsgálom a kötőszövet adottságait, illetve megállapítom van-e kizáró oka a cellulit masszázs végzésének. Kikérdezem a cellulit masszázsra érkező vendéget táplálkozási szokásairól, elegendő folyadékbeviteléről. Mérőszalaggal lemérjük a test körméreteit, hogy a változás követhető legyen.

A kezelés karcsúsít, átformálja a testkontúrt. A bőrt feszesebbé, selymesebbé teszi, jelentősen csökkennek a bőr egyenetlenségei, gödröcskéi.

Célszerű kúraszerűen alkalmazni, minimum 10-20 alkalommal(probléma nagyságától függően), emellett szükséges a sok folyadék fogyasztása, hogy a méreganyagok kiürülhessenek, valamint a testmozgás(naponta 30 perc), ami már egy aktívabb napi séta formájában is jelentősen megnöveli a kívánt eredmény elérését.

Az erősebb kötőszövettel rendelkező páciensek általában nem panaszkodnak a cellulit masszázs erősségét illetően. A vékonyabb kötőszövettel rendelkező páciensek az első pár cellulit masszázst intenzívebben érzik, majd általánosan mindenkire igaz, hogy hozzászokik a bőr, az izomzat a terheléshez.

Kiknek nem ajánlott a cellulit masszázs?

várandós anyáknak, szoptató kismamáknak, érszűkület esetén, vérzékenység esetén, daganatos betegségben szenvedőknek, súlyos mértékű visszér esetén

A klasszikus nyirokmasszázs technika alkalmazható visszeres lábakon.

A GÉPI ALAKFORMÁLÓ ELJÁRÁSOK

Minden gépi kezelést meg kell előznie egy nyirokmasszázsnak.

Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás és a mozgás mellett még léteznek további módszerek, amelyek segítenek ideális formánk eléréséhez. Ezek közé tartoznak azok a gépi alakformáló eljárások, melyek az ultrahangos kavitáció, a rádiófrekvencia, a vákuum, és a lipolézer hatásán alapszanak. Ezek az eljárások főleg azokon a testtájak esetében segítenek, amelyek az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásnak makacsul ellenállnak, és a mozgásra sem reagálnak.

MI AZ ULTRAHANGOS KAVITÁCIÓ LÉNYEGE?

A kavitációs ultrahang által generált hullámoknak köszönhetően a zsírsejtekben a stimulációs hatásra végtelen mennyiségű mikrobuborék képződik, amik fokozatosan kitágulnak, megnőnek. A zsírsejtek fala ezt a hatást nem képes tolerálni, ezért megreped, a benne lévő zsír kifolyik, majd ezután könnyedén, természetes úton, a nyirokrendszeren keresztül távozik a szervezetből. Könnyedén szabadulhatunk meg a csípőn, hason, combokon, fenéken és a karokon felhalmozódott zsírrétegektől.

MI A LIPOLÉZERES KEZELÉS LÉNYEGE?

Az alakformáló és testzsír csökkentő eljárások legújabb eljárásai közé tartozik a lipolézeres kezelés. Ez az eljárás a zsírsejteket célozza meg. Az eljárás lényege, hogy fotokémiai reakció játszódik le, melynek következtében a zsírsejt membránja áteresztővé válik, és így intenzíven meg tud indulni a zsírok és méreganyagok kiürülése. A kezelőfej lézerdiódáiból kibocsátott lézersugár a zsírszövetet veszi célba, pórus keletkezik a zsírsejteken, a zsírsejt tartalma a sejtközi térbe ürül. A sejt saját lebontó mechanizmusával távolítja el a kezeléstől szétesett sejteket. A kezelés eredménye azonnal látható, 2-4 cm kerületcsökkenés érhető el kezelésenként. Az eredményes kúra 8-10 alkalmas, és heti 2 alkalommal, 4-5 héten keresztül történik. Ez az időtartam biztosítja, hogy a kezelések között a szétbontott zsírsejtek teljes mértékben kiürüljenek a szervezetből. A mikrokeringés beindulásával a kötőszövet is regenerálódik, rugalmassá és feszessé válik.

MI A VÁKUUMOS KEZELÉS LÉNYEGE?

A vákuumos kezelés serkenti a lokális véráramlást, ami gyorsítja a bőrben, a kötőszövetekben és az izomzatban lerakódott salakanyagok lebomlását és a szervezetből való távozását. Tulajdonképpen a vákuumos kezelés az anyagcserét serkenti. A vákuum által létrejött ismétlődő, pulzáló hullámok – a bőr alatti szövetek összenyomásával – stimulálják a sejtanyagcserét, mely a szövetek és a bőr rugalmasságát és egyenletesebb bőrtónushoz vezet.

MI A RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉS LÉNYEGE?

A meleg hőhatás stimulálja a bőrszövetet, segíti a bőr újrastruktúrálódását. Hatására a bőr kisimul, kiváló a vékony, közepes és mély ráncok kezelésére, továbbá a fogyás után petyhüdtté vált bőr rugalmasságának visszaállítására.

MILYEN GYAKORISÁGGAL ALKALMAZZUK A RÁDIOFREKVENCIÁS KEZELÉST?

A kezelések gyakorisága több tényezőtől is függ. Például attól, hogy mennyi zsírtól szeretnél megszabadulni, hogy milyen régóta van zsírfelesleg az adott területen, és hogy mennyire masszív a zsírfelesleg. Ha a terhesség után megmaradt zsírfelesleget szeretnéd eltűntetni, ahhoz 3-6 kezelésre van szükség, azonban ha több év alatt felszedett súlyfelesleged van (de nem túl sok, körülbelül 3-8 kg felesleged van), akkor több kezelésre lesz szükséged. De az eredmények 3-6 kezelést követően már nagyon látványosak lehetnek. Leggyakrabban háromnaponta célszerű a kezeléseket ismételni. És ajánlott is.

Már az első kezelés után mérhető eredménynek kell mutatkoznia, amely azonban 72 órával a kezelés után mutatkozik meg. Az eredményeket nagyban befolyásolja a zsírszövet mennyisége és minősége, és tested hidratáltsága is. Ezért is fontos, hogy a kezelés előtt és után is sok vizet igyál.

KINEK AJÁNLOTT A RÁDIOFEKVENCIÁS KEZELÉS?

Minden egészséges nőnek és férfinek ajánlott, akiknek mérsékelten van súlyfeleslegük, ami azt jelenti, hogy körülbelül 3-8 kg van maximum.

Ajánlott időtartam/kezelés/testtájék
Kavitáció: 15-30 perc
Rádiofrekvencia: 20-40 perc
Vákuummasszázs: 10-20 perc
Lipolízis: 30 perc

Átlag kombinált kezelési idő
Has-csípő-derék-comb-fenék- 50-80 perc
kar-melltartó vonal 40-50 perc
toka 20-30 perc

AKIK SZÁMÁRA NEM LEHETSÉGES A KAVITÁCIÓS ZSÍRBONTÁSON VALÓ RÉSZVÉTEL

várandós és szoptató anyáknak, akiknek fém implantátumuk, szívritmus szabályozójuk van, nemrég operált személyeknek, epilepszia, menstruáció alatt, vese- és májbetegségek, cukorbetegség, abnormálisan magas vagy alacsony  érnyomás esetén, bármilyen fertőzés esetén.

OKOZHAT-E MELLÉKHATÁSOKAT A KAVITÁCIÓS ZSÍRBONTÁS?

Kellemetlen mellékhatások nagyon ritkán jelentkezhetnek, melyek közé tartozhat az enyhe bőrpír, bőrirritáció, ami azonban néhány óra alatt elmúlik. Mellette fontos az egészséges étrend betartása.

Minden testkezelést meg kell előznie egy nyiroktisztításnak!
 A VÁKUUMOS ZSÍRTÖRÉS LILULÁST OKOZHAT!

HONVÉDTEMETŐ UTCA 18.

DEBRECEN

Hegyközi Emese

DR. VODDER-FÉLE NYIROKMASSZÁZS

Két életed van. Az egyik a masszázsom előtti, a másik a masszázsom utáni. Fedezd fel, melyik a jobb számodra!